3 tips: Lev op til nye krav om digitalt bogholderi

Hvis du er bare en lille smule usikker på, hvordan du overholder de nye krav om digitalt bogholderi fra bogføringsloven, så skal du læse med her.

Loven trådte i kraft 1. juni 2022. Ja, det er vist nok et par dage siden, og du er muligvis slet ikke klar med din digitaliseringsplan.

Men heldigvis er der en lang overgangsperiode, og det er tidligst fra 2024, at alle virksomheder, der har pligt til at aflægge en årsrapport og indberette den til Erhvervsstyrelsen, skal anvende et digitalt bogføringssystem.

Loven får betydning for de fleste danske virksomheder

Formålet med loven er at styrke indsatsen mod svindel og undgå, at virksomheder begår fejl i deres regnskaber. Reglerne i den nye lov får betydning for de fleste danske virksomheder, da virksomheder med en omsætning på over 300.000 kr. to år i træk er omfattet af loven.

De væsentligste ændringer i den nye bogføringslov er kravene forbundet med digitaliseringen af bogholderiet, som blandt andet gælder krav om digital bogføring af transaktioner, digital opbevaring af bilag og krav om anvendelse af et digitalt bogføringssystem.

Få integreret nye digitale arbejdsgange på en ordentlig måde

Selvom vi har god tid til at digitalisere bogholderiet og leve op til kravene i den nye lov, så er det alligevel en god idé at komme i gang hurtigst muligt. Alt afhængigt af, hvor digital din virksomhed er i dag, tager det tid at få integreret nye digitale arbejdsgange på en ordentlig måde. Nogle virksomheder er fuldt ud digitale, hvor andre først skal til at omlægge hele eller dele af virksomheden og bogholderiet.

Men uanset hvor digitale I er, er det oplagt at kigge ned i bogholderiets arbejdsgange og se nærmere på, hvor der kan optimeres og digitaliseres i overensstemmelse med de nye bogføringsregler.

Hos ZeBon tror vi på, at nøglen til øget effektivitet ligger i at digitalisere og automatisere så meget arbejde som muligt.

Så lad os komme i gang med at digitalisere dit bogholderi!

1: Identificer din virksomheds digitale behov

I dag har du adgang til en lang række digitale løsninger, der kan hjælpe dig med effektivt at løse de opgaver, der tager meget af din tid. Men det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilke programmer lige netop du skal vælge til at digitalisere og optimere forretningen. For bedre at kunne vælge rigtigt, skal du forholde dig kritisk til din virksomhed og identificere virksomhedens digitale behov – både nu og i fremtiden.

Hvis du fx forventer, at virksomheden vil vokse til dobbelt størrelse i fremtiden, vil det være en god idé at vælge digitale programmer med vækstmuligheder: Flere brugere, større budgetter, mv.

Start derfor med at skabe et overblik over bogholderiets behov for digitalisering. Har I manuelt arbejde, der kan digitaliseres? Har I bunker af papirer, der kan undgås? Hvilke processer er i dag langsomme og langhårede?

2: Sørg for at medarbejderne er med på den digitale rejse

En vigtig del af digitaliseringen er at sørge for, at medarbejdere kan og vil være med på rejsen. Og det er de, hvis de bliver inkluderet fra start, føler sig godt klædt på og føler sig som en del af digitaliseringsprocessen.

For eksempel afholder vi hos ZeBon løbende webinarer, der giver en grundig introduktion til vores løsninger, og vi oplever, at flere af vores kunder sender nye medarbejdere på vores webinarer, så de kan få en intro til løsningerne. Og det er en god idé at udnytte de muligheder, der følger med de digitale løsninger man indkøber – som fx webinarer og andre typer af tutorials, som er værd at afsætte tid til, så både du og dine kolleger får mest muligt ud af de værktøjer, løsningerne indeholder.

3: Køb digitale løsninger og få hjælp til implementering

Hvad end jeres digitalisering er et mindre projekt, fordi I allerede er godt med eller en større omlægning, hvor alt skal digitaliseres, så har I brug for digitale løsninger og programmer – og som regel er der hjælp at hente hos udbyderne i forbindelse med implementeringen.

Hos ZeBon har vi en lang række løsninger til digitalisering af hele eller dele af bogholderiet, og så har vi et super godt team af kundesupportere, der sidder klar til at hjælpe og guide dig hver dag. Vi tilbyder individuel tilpasning, så du kan få digitaliseret bogholderiet på en måde, der matcher dine behov og ønsker.

Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak, om hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt – ring til os på telefon: +45 72 44 11 90.

Vil du vide mere? 

Læs mere i vores e-bog med 10 konkrete råd til at digitalisere dit bogholderi

I vores nye e-bog 10 konkrete råd til at digitalisere dit bogholderi vil vi opridse for dig, hvilke muligheder der findes inden for digitalisering af bogholderiet, så du kan identificere jeres behov og opdage, alt det du rent faktisk kan digitalisere med de værktøjer, der findes på markedet.

Bliv klar til den digitale nutid

Få en uforpligtende snak om dine muligheder med zExpense.

Læs også

Få en uforpligtende demo

zexpense

Vil du vide mere?

Integrationer

Se de banker, kreditkort, samt økonomi- og lønsystemer, zExpense integrerer med.

Få en demo

Se hvor nemt og enkelt, det er at bruge zExpense og de forskellige funktioner.

Kontakt os

Er du interesseret i at få mere viden om vores løsninger?

Kontakt os

Har du spørgsmål?

Send en mail til mail@zebon.dk eller tryk på knappen og udfyld kontaktformularen – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at ringe på tlf. 72 44 11 90.