Hvad er kørepenge?

Hvis du kører i din egen bil i arbejdstiden – eksempelvis til et kundebesøg, så er du berettiget til at få skattefri kørepenge fra din arbejdsgiver.

Kørepenge bliver ofte forvekslet med kørselsfradrag, som er det fradrag, du får for de kilometer, der er mellem dit hjem og din arbejdsplads. 

Få kørselsgodtgørelse nemmere

Det kan være besværligt at skrive sin kørsel ind i et excel ark og så google, hvor langt der er fra a til b. 

Det kan hurtigt tage lidt længere tid end forventet, og det er i princippet spild af tid. Derfor har vi udviklet zExpense, som er en digital app til håndtering af blandt andet kørsel. Du kan bruge zExpense som din digitale kørebog og automatisk have et overblik over din kørsel, så du sparer en masse tid på administration.

zExpense er nemt at bruge.

Skattefri kørselsgodtgørelse

Statens takster for skattefri kørselsgodtgørelser skifter lidt fra år til år, men den ligger som regel omkring 3,5 kr pr. kilometer og er udregnet ud fra eksempelvis brændstofpriserne i samfundet, og hvad man kan forvente at have af udgifter til bilen i forhold til det antal kørte kilometer. 

For at have mulighed for skattefri kørselsgodtgørelse, skal du køre i din egen bil – du kan med andre ord ikke tage toget eller låne en bil af en bekendt og samtidig få skattefri kørselsgodtgørelse. 

 

Regn din kørsel ud automatisk med zExpense

Med zExpense kan du nemt og effektivt udregne, hvad du kan få udbetalt i kørsel. Kontakt os og få en demo her og få et overblik over, hvad du kan få udbetalt i kørsel. 

Samtidig kan du også bruge zExpense til automatisk at tracke din kørsel og dermed, hvad du har ret til i kørepenge hver måned – uden at du skal bruge en masse tid i excel arket.