Bruger du for lang tid på at håndtere og betale fakturaer? 

Fakturahåndtering er en vigtig proces for alle virksomheder, der omfatter alt fra modtagelse og godkendelse til betaling og bogføring af fakturaer.  

Men det kan være en tidsrøver at godkende og bogføre fakturaer manuelt. Det viser en undersøgelse fra konsulentfirmaet Ardent Partners – der undersøger, hvor meget tid, penge og ressourcer små- og mellemstore virksomheder bruger på manuel fakturahåndtering. 

Vi har brugt de vigtigste resultater fra rapporten og opsat 2 modeller, der tydeliggør, hvor besparelserne og fordelene ligger ved at digitalisere din fakturahåndtering. 

 

Det virker måske af meget – men tænk lige over, hvor mange led der faktisk er inde over, når det skal tjekkes et enkelt bilag. Så virker det mere overkommeligt, ikke?

Og forestil dig, hvordan der i store virksomheder kan være endnu flere led/godkendere, som hvert bilag skal igennem. Det kan det godt gå hen og blive rigtig omkostningsfuldt – for ikke at tale om ressourcekrævende.

Digital fakturering 

I dag findes der mange værktøjer til virksomheder i alle størrelser, der kan gøre hele den administrative håndtering af bilag – fakturaer, udlæg, køb på firmakort mm. langt nemmere – og som derfor også kan hjælpe virksomheden med at spare op til rigtig mange penge.   

Og hvis man kigger i rapporten, kan man se, hvordan omkostningerne ved fakturahåndtering ser ud for de virksomheder, der allerede har fået et digitalt faktureringssystem: 

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at få dobbeltbogført eller glemme en forfaldsdato, som koster virksomheden både tid og penge. Med en automatisk løsning er det ikke muligt at bogføre det samme bilag to gange – og der kan opsættes påmindelser, så man mindes om betalingsfrister.

Så udover det økonomiske og tidsbesparende aspekt, fjerner digital fakturering også bekymringer og reducerer risikoen for fejl. Det giver ro i sindet, og det er en vigtig faktor, der skal vægtes højt. 

Det handler også om at bruge virksomhedens tid og ressourcer rigtigt: Om det er på at håndtere fakturaer, som ikke giver virksomheden værdi, men som egentlig bare skal køre igennem – eller om den tid er brugt mere rigtigt på andet arbejde som faktisk er værdiskabende for virksomheden? Vi tænker det sidste.

Overvejer du at give din virksomhed et forspring ved at digitalisere fakturahåndteringen?  

Det er en investering, der betaler sig i både tid, penge og færre bekymringer. 

 

Vidste du, at zExpense har et selvstændigt modul kaldet zInvoice? 

zInvoice er vores digitale system til at håndtere kreditor- og leverandørerfakturaer, der kan hjælpe dig med at holde det skarpe overblik over dine fakturaer.  
 
Du kan både bruge zInvoice via browser eller zExpense app’en, og den gør hele fakturahåndteringen simpel og overskuelig – fra modtagelse til godkendelse og betaling.  

Tag din fakturahåndtering til næste niveau med zInvoice

Med zInvoice kan du aflæse data automatisk med OCR-scanner, opsætte effektive workflows, sætte fakturaer til betaling i økonomisystemet – og altid have overblik over processen.