Folkemødet 2023

“Hvorfor skal jeg digitalisere mine bilag?”

Hvis det er et spørgsmål, du har stillet dig selv en gang eller to, er du helt sikkert ikke alene.

For med den nye bogføringslov, er digitalisering af bilagshåndteringen i den grad kommet på agendaen i de danske virksomheder.

Og derfor er det naturligt, at spørgsmål som: ”men hvorfor skal jeg egentlig det?” dukker op. En ting er, at loven nu siger det.

Noget andet er, at der er mange fordele at hente, hvis du vælger at tage springet fra Excel-ark og krøllede kvitteringer til moderne, digitale løsninger til bilagshåndtering.

Ja faktisk står fordelene i kø.

 

Fordel 1: Bilag udgør grundlaget for hele dit regnskab 

Hele dit regnskab er grundlæggende baseret på bilag. Bilag kan defineres som regninger, kvitteringer eller fakturaer, der dokumenterer indtægter og udgifter i din virksomhed.

Bilag er altså en vigtig grundsten i forhold til overblikket over din virksomhedsøkonomi – både i forhold til det, der trækkes fra kontoen men også det, der kommer ind.

Derfor er det en klar fordel at opbevare dem digitalt, og det er der især 3 grunde til:
1. Du kan til enhver tid tilgå bilagene (også uden fysisk tilstedeværelse på kontoret eller udenfor arbejdstid).

2. Du slipper for udfordringen med mistede, manglende eller utydelige/gamle kvitteringer.

3. Det er nemt at finde bestemte bilag frem efter behov.

 

Fordel 2 & 3: Præcis og systematisk bilagshåndtering – og færre fejl

For at opretholde en balance i bogføringen, skal hver transaktion bogføres to gange – en gang i debet og en gang i kredit – hvilket kræver en præcis og systematisk bilagshåndtering.

Ved at skifte over til digitale løsninger kan du nemt og hurtigt holde styr på dine bilag og sikre, at din bogføring er i balance.

Og med en automatisk proces minimerer du de fejl, som du plejer at skulle bruge tid på at identificere og rette efterfølgende. Dermed sparer du også tid, da du slipper for at forholde dig til fejl i samme omfang.

 

Bliver digitaliseringen for dyr og besværlig?

Måske går du allerede med et ønske om at effektivisere din bilagshåndtering, slippe for krøllede kvitteringer, manglende bilag og generelt hele den manuelle proces.

Men du er bekymret for, om det bliver for dyrt og besværligt?

Det kan være svært at forholde sig til, hvad det indebærer at digitalisere bilagshåndteringen. Og det kan også virke som en stor og uoverskuelig mundfuld at ændre de arbejdsgange, man har fulgt i årevis.

Derfor kan du herunder blive klogere på, hvilken hjælp og støtte der er at hente undervejs i processen.

 

Brugervenlighed og adgang til support 

Digitale bogføringssystemer er designet til at gøre regnskabet mere effektivt og nemt for dig. Programmerne er udviklet med fokus på brugervenlighed og intuitiv betjening, så du hurtigt kan lære at bruge dem.

Derudover tilbyder de fleste digitale systemer god kundesupport og vejledning, så du kan få hjælp, hvis du støder på spørgsmål eller usikkerheder.

 

En god opstart med en personligt tilknyttet konsulent

Opstarten med digital bilagshåndtering er nemmere, end du tror, og med zExpense er du garanteret en grundig introduktion med en personligt tilknyttet konsulent, der hjælper dig godt fra start og efterfølgende er klar til at råde og vejlede dig, når du har spørgsmål.

En anden fordel, du kan se frem til, er en skræddersyet opsætning af systemet, der bliver opsat efter jeres virksomheds individuelle behov. Dermed får I præcis de felter og muligheder, I ønsker og får mest muligt ud af systemet.